Gimlis väg tillbaka!
1 operationen
2 operationen
Gimli kommer ej gå i avel då han har patella, han blev även kastrerad i samband med den operationen. Han opererades den 3 november 2005 på Söderköpings djurklinik. Gimlis patella märktes hösten 2005 när han varit halt ett bra tag, misstänkte att han sträckt sig. Men när vi kollade upp hos veterinären i Hudiksvall så kunde dom flytta hans högra knä utan minsta problem. Som tur var så fick vi en tid i Söderköping där vi kunde operera honom bara en vecka och en dag efter vi fått reda på hans tillstånd. Veterinären berättade att Gimli haft hemskt ont och att han hade slitningar där hans knä hoppat ur. Han hade nästan ingen knäskål alls, så hans knä har befunnit sig mer på fel sida än på rätt sida. Hans ben var även snett, så han vred det rätt under operationen. Gimli ska på återbesök i slutet på november/början på december. Gimli sätts på antibiotika och rimadyl (smärtstillande) i 10 dagar.
 
Den 6 november började Gimli stödja på sitt ben igen. Och han blev återigen glad och pigg, sprang runt, runt, hoppade upp och ner från soffan.
 
Den 13 november togs stygnen bort och såret såg jättefint ut, även sista dagen som har får antibiotika och rimadyl.
 
Den 16 november ringer jag veterinären. Gimli har slutat använda benet och har blivit hemskt loj, hans ben är svullet och varmt. Gimli sätts återigen på rimadyl och antibiotika då man tror att han ev. fått en inflammation. Antibiotikan ska han ta i 5 dagar och rimadylen i 10 dagar.
 
Gimli blev pigg och sig själv igen bara efter ett par dagar med rimadyl och antibiotika.
 
Den 14 december, så är Gimli mycket bättre, han använder 4 ben när han går och tre när han står, han håller inte längre upp benet vid stillastående utan han slappnar av. Han har inte behövt gå tillbaka till varesig antibiotikan eller smärtstillande. Vi får bara hoppas att det fortsätter gå i rätt riktning.
 
060109- Gimli friskförklarad av veterinären!!! Ej snedbelastat musklerna
 
060421 - Gimlis dispensansökan att få tävla blev godkänd! En patellaoperation räknas nämligen som doping och man måste söka om dispens för att få tillåtelse att tävla.
 

060104

051216
051130 - Posering och simträningHua bada hemma i badkaret, snacka förnedring

051123 - Pigg och jagad av valpar


051117 - Åter på smärtstillande och antibiotika
051113 - Stygnen tas bort

Utan stygn

Med stygn

051112 - Tratten kommer väl till användning vid lek!
Gimli har kommit underfund med att man kan ha flera leksaker samtidigt inne i tratten, då kan inte de andra hundarna ta dem.

051104 - Dagen efter operationen:
Stöder ej på benet ännu, men efter ett par dagar så gjorde han det lite smått.